C u r s u s s e n

Tijdens de keramiekcursus leren de cursisten aan de hand van opdrachten of eigen ideeŽn, gebruiksvoorwerpen of objecten van klei te maken. Veelal beginnen we met een opdracht waarbij verschillende technieken aan bod komen, zoals het maken van platen, het opbouwen met rollen, het massief opbouwen van de klei en het werken met mallen. We maken hierbij gebruik van verschillende gereedschappen. Het werkstuk wordt afgewerkt met engobes (gekleurde kleislib) en glazuren en wordt tenslotte gebakken in een speciale keramiekoven.


Voor wie
De keramiekcursus is geschikt voor iedereen die geÔnteresseerd is in het werken met klei, of het leuk vindt om creatief bezig te zijn. Cursisten hebben de mogelijkheid om zelfstandig of onder individuele begeleiding aan de slag te gaan. De cursus is dan ook toegankelijk voor zowel beginners als gevorderden.


Tijd
De cursussen vinden plaats op de woensdagavond van 20.00 - 22.30 uur, of op de donderdagochtend van 9.00 - 11.30 uur. De cursusreeks van 14 lessen start in januari en in september. Instromen is ook mogelijk door het jaar heen. Per cursus is er ruimte voor minimaal drie, en maximaal 6 cursisten.


Plaats
De Kleikelder
Overbeeksingel 13
6881 HM Velp
Alle benodigde materialen en gereedschappen zijn ter plaatse aanwezig. De Kleikelder beschikt over een professionele keramiekoven en een glazuurkast waar cursisten gebruik van kunnen maken.


Home     I    Portfolio     I     Cursussen     I     Kinderpartijtjes     I    Workshops    I     Biografie     I    Exposities     I     Contact